De Training Buitengewoonzijn.NU

Persoonlijke ontwikkeling is iets waar we niet alle dagen tijd voor nemen.

En toch is dit van essentieel belang om verder te kunnen komen. Het boven jezelf uitstijgen, is eng, is out of your comfortzone komen, maar jezelf ook een spiegel voor houden. Ben je opzoek naar verandering in jezelf, of in je organisatie, dan kan ik deze training met volle overtuiging aanbevelen!

 

Gemeente Midden-groningen, bedankt voor het mogelijk maken van het volgen van deze training.

De training van Buitengewoonzijn.nu

Zondag ochtend,

Vol goede moed, aan de slag met de wereldmogelijkheden van de Training voor komende week. Mijn god ik loop 3 weken achter, eerst maar weer eens doorlezen. Eigenlijk heb ik wel wat anders te doen, zo geen zin in ik snap er geen bal van, hoe in godsnaam inplementeer ik dit in mijn projectplan? waarom ziet mijn projectplan er zo anders uit dan wat er op papier staat? Pats!.. even aan mijn armbandje trekken…. Juist, blanco zijn. Gewoon doen wat er staat. Gewoon aan de slag.

Dat is nog zo makkelijk niet want direct bij het invullen van de wie, wat, waar wanneer en voor wie moet ik mijn best doen om niet gelijk een paniek aanval te krijgen. O mijn god 23 vrijwilligers, hoe in godsnaam krijg ik die met de neuzen allemaal dezelfde kant op? Moet ik niet zus, en moet ik niet zo… en wat als dit nu niet goed gaat, of als dat nu niet goed gaat?

Toch maar even de papieren erbij, wat wilde ik ook al weer leren tijdens deze cursus?

Misschien toch even de coach appen? Godzijdank ik ben niet de enige met deze struggel!

Ik wilde graag blanco leren zijn, en ik wilde graag leren om te stoppen met dat eeuwige micromanagen. En terwijl ik dit opschrijf besef ik mij dat deze 2 dingen ook echt totaal niet samen gaan.

Waarom is het toch zo moeilijk om los te laten? En waarom loert die eeuwige valkuil continue om de hoek, om snoeihard en totaal onverwacht op mijn pad te komen, en er vervolgens keihard in  te vallen?

Waar ben ik bang voor?

Juist, in mijn hoofd moet alles goed gaan, moet alles tot in de puntjes geregeld zijn, en moet ik vooral overal op voorbereid zijn.  Er mag niets fout gaan.

Of dit überhaupt kan is natuurlijk een gedachte die ik zover mogelijk weg probeer te sturen. Immers, een goede leider heeft alle controle.

Maar is dat wel zo? Kun je überhaupt wel 100% controle over alles en iedereen hebben? De begeleider in mij zegt: Nee, dat is onmogelijk. Van fouten leer je, en je kunt het nu eenmaal niet alleen, vraag om hulp als het niet lukt.

Hulp vragen, is ook nog zo’n dingetje… hulp vragen, staat dat niet synoniem voor zwak zijn? Iets niet kunnen? Mijn leiderhoofd draait overuren… want de ene gedachte is nog niet weg of de andere komt er voor in de plaats.

Gevolg: oke ik neem maar even een kop koffie,  Inmiddels zijn we 1,5 uur verder, heb ik alle kaartjes wel voorbij zien komen…. Maar die met de ladder om uit deze enorme valkuil te klimmen zit er nu niet tussen. En weet je, dat is dikke prima, want daarvoor volg ik de training.

Heb ik nu serieus losgelaten? Eureka! En door!

Mijlpaal deze zondag?  Eindelijk het projectplan in gevuld, zo moeilijk was het niet 😉

Inderdaad, ik snap hem; de training helpt niet, maar werkt wel!!

Tot maandag!

Laat een bericht achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *