Doelstelling

Toveren doe jezelf!

 

Stichting de Toverboom heeft als doelstelling om structuur en veiligheid de sleutel te laten zijn voor het ontwikkelen van uw kind.
Het contact met leeftijdsgenootjes is daarom erg van belang. Kinderen bloeien op wanneer zij merken volledig geaccepteerd te worden, maar ook dat er ook voor hun een plekje is waar ze leuke dingen kunnen doen. Dit geeft hen zelfvertrouwen, en zelfvertrouwen is een belangrijke sleutel om als volwassene de regie in eigen handen te kunnen houden.

Daarom vind de Stichting het van belang dat geen enkel kind uitgesloten word van deelname aan de activiteiten. Immers om de afstand tot de maatschappij kleiner te maken is het van belang deze maatschappij uit te nodigen tijdens activiteiten waarbij het stimuleren en bevorderen van de de ontwikkeling en sociaal contact centraal zal staan, waardoor er meer begrip ontstaat en het verschil kleiner gaat worden. Maar belangrijker nog dat er waardevolle vriendschappen zullen gaan ontstaan.

Het team van Stichting de Toverboom werkt volgens de tripple c methodiek.
Deze methodiek is niet gebaseerd op protocollen en probleem beheersende methodieken  maar op competenties en succeservaringen.

Succeservaringen zijn belangrijk om zelfvertrouwen  te ontwikkelen.

Daar alles nog in de babyschoenen staat zijn wij begonnen met de allerkleinsten. Leeftijd 4 tot 12 jaar. Echter sluit de Stichting niet uit dat binnen kort zij haar doelgroep uitbreid naar: jongeren en jongvolwassenen. Houd daarom deze pagina regelmatig in de gaten.

Spreekt jou dit aan en wil jij je inzetten voor diegenen die dit het hardst nodig hebben, bruis jij van ideeën? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.