Toverboom zomerkamp 2018 dag #1

Na weken van vergaderen, brainstormen, werkbezoeken afleggen, proviand inslaan en een paar flinke tenten aanschaffen is het dan eindelijk zover,
de Toverboom zomerkamp 2018 is nu echt van start.
De Zondag voor de start is een geweldige ploeg vrijwilligers al druk doende geweest en is er een soort mini dorp verrezen op camping de Wedderbergen in Wedde.

Maandagochtendvroeg was het dan zover, om kwart over 8 druppelden de eerste kids al binnen bij De Badde en na het inladen van de bagage en de nodige administratieve handelingen kwam de bus voorrijden en konden alle kinderen, met dank aan Nationaal Bus Museum, instappen om rond 9 uur aan de reis te beginnen uitgezwaaid door de ouders.

Een klein uurtje later kwamen de kinderen aan op de camping waar reeds een ploeg van vrijwilligers hen opwachtte. Terwijl de kinderen lekker speelden in de speeltuin of alvast een beetje de camping verkenden, werden de koffers en tassen uitgeladen en ingedeeld in de 2 grote tenten. Door het ontbreken van de nodige labels of namen op de bagage was dat nog een hele klus. Tegen 12 uur werden de kids wat hongerig en dorstig en werd het hoog tijd voor de lunch. De broodjes met zoet beleg, ranja, yogi drink en chocomel vonden gretig aftrek en iedereen was dan ook in een beste en soms zelfs luidruchtige stemming.

Na de lunch mochten de wat grotere kinderen met een zwemdiploma hun zwemkleding uit de koffers trekken en het zwembad onveilig gaan maken en konden de wat jongere kids zich gaan vermaken in de apekooi tot het tijd werd voor een natte versnapering in de vorm van een flinke slok ranja. Eenmaal de kelen weer gesmeerd mocht er weer lekker gespeeld gaan worden in de speeltuin of rond het kamp. Om half 4 was het tijd voor wat sport en spel georganiseert door het enthousiaste animatie-team van de camping. De kinderen konden lekker basketballen, voetballen of spelen in de grote speeltuin tot het tijd werd voor het avondeten. Op het menu, tomatensoep en broodjes knakworst. Dat werd smullen.

Buiten werd er een vuurkorf aangestoken en bleven de begeleiders en een handjevol pubers nog even nazitten en de dag nabespreken. Om middernacht ging het laatste licht uit en was het, op wat verkeer op de naastgelegen weg, muisstil.

Laat een bericht achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.