KinderzwerfboekStation bij Stichting de Toverboom

Alle kinderen moeten kunnen lezen!
Hoogezand, 08-01-2018

Bij stichting de Toverboom in Hoogezand is een KinderzwerfboekStation opgericht op 08-01-2018 Daarna kunnen de kinderen uit Midden-Groningen hier terecht voor een zwerfboek. Kinderzwerfboek stimuleert lezen en probeert zoveel mogelijk KinderzwerfboekStations op te richten. Zodat álle kinderen kunnen lezen.
Citaat van Mw R. Albers, initiatiefnemer van Stichting de Toverboom;

lezen = weten = leren = ontwikkelen, ontwikkelen is belangrijk om mee te kunnen draaien in de maatschappij. Daarom zijn we ook blij met het feit nu ook een zwerfboekstation te zijn. Wij hopen hiermee een steentje te kunnen bijdragen aan het leesplezier van kinderen in Midden-Groningen.
Wij willen dan ook de kinderen uitnodigen thuis te kijken naar gelezen boeken die in de kast liggen te verstoffen en deze bij ons in te leveren. Dan kunnen ze gelijk even snuffelen in onze boekenkast voor een boek die ze nog niet gelezen hebben.

Wat zijn zwerfboeken?
Kinderzwerfboeken zijn boeken met zwerfsticker die zwerven van kind naar kind. Zwerfboeken
worden doorgegeven, achtergelaten op scholen, in wachtkamers, winkels, treinen, KinderzwerfboekStations, enzovoorts. Hoe een boek ook zwerft, nooit mag het gelezen of ongelezen in een kast achterblijven. De afgelopen jaren zijn al een miljoen zwerfboeken op een spannende tocht gestuurd. Maar dat kunnen er nog véél meer zijn!

Stuur boeken op een spannende tocht
Doe mee met Kinderzwerfboek, omdat álle kinderen moeten kunnen lezen! Duik in je boekenkast en stuur boeken uit zwerven, zamel boeken in of start een KinderzwerfboekStation. Hoe je dit kunt doen lees je op www.kinderzwerfboek.nl . Daar kun je ook de zwerfstickers bestellen.

Van onze redacteur: